Joueb.com
Envie de créer un weblog ?
ViaBloga
Le nec plus ultra pour créer un site web.
Débarrassez vous de cette publicité : participez ! :O)

Le blog du Alain Vasile

Mon blog personnel
Session
Nom d'utilisateur
Mot de passe

Mot de passe oublié ?

Cum sa alegi firme de gaze

Atunci cand se apropie termenul unei revizii instalatii gaze sau pur si simplu consideri ca instalatia ta de gaze are nevoie de o revizie, este important sa alegi cu atentie la ce firme de gaze sa apelezi pentru acest lucru. In primul rand, trebuie sa aveti grija sa alegeti firme de gaze care sunt autorizate de ANRE (Agentia Nationala de Reglementare a Energiei). In caz contrar, distribuitorul dumneavoastra de gaze nu va lua in calcul revizia facuta de o alta firma si veti fi nevoit sa mai platiti o data aceasta verificare.


Daca furnizorul dumneavoastra de gaze va instiinteaza ca trebuie sa faceti revizie instalatii gaze, procedura este asemanatoare indiferent de orasul in care locuiti, de furnizor sau de firmele autorizate ANRE. Astfel, furnizorul de gaze va instiinteaza ca intr-un anumit interval de timp se vor prezenta angajatii unei firme autorizate ANRE pentru a face revizia obligatorie a instalatiei de gaze. Dumneavoastra trebuie sa fiti acasa in aceasta perioada, sau sa apelati la o alta firme de gaze care sa faca aceasta verificare. In orice caz, firme de gaze care face verificarea se va ocupa de transmiterea actelor doveditoare catre furnizorul dumneavoastra de gaze.


In cazul in care suspectati ca instalatia dumneavoastra de gaze are scapari insa mai este timp pana la verificarea obligatorie executata de firme de gaze autorizate ANRE, puteti apela la o alta firma care sa faca aceasta verificare contra cost. In acest caz, firme de gaze care face verificarea va trebui platita pe loc, din moment ce nu are nicio intelegere prealabila cu furnizorul dumneavoastra de gaze. Si in acest caz firme de gaze autorizate ANRE se vor ocupa de instiintarea distribuitorului dumneavoastra de faptul ca ati facut revizia, astfel incat trebuie sa o faceti cu doi ani mai tarziu decat ultima revizie efectuata si nu cu doi ani mai tarziu decat ultima revizie organizata de distribuitorul dumneavoastra de gaze sau de asiociatia de proprietari.


Exista cateva lucruri pe care trebuie sa le aveti in vedere atunci cand apelati la firme de gaze pentru a efectua revizie instalatii gaze. In primul rand, este dreptul dumneavoastra sa cereti angajatilor de la firme de gaze sa se legitimeze. In al doilea rand, este indicat sa nu ii lasati nesupravegheati in timp ce acestia se afla in imobilul dumneavoastra. De asemenea, interesati-va dinainte daca trebuie sa va pregatit in vreun fel pentru controlul de la firme de gaze. De exemplu, sa lasati geamul deschis pentru a se aerisi sau sa il lasati inchis pentru a se simti mai usor daca instalatia dumneavoastra scapa gaz sau nu? Nu uitati ca firme de gaze serioase si autorizate ANRE vor avea instrumente de lucru moderne. Imi spunea un prieten zilele trecute ca pentru revizie instalatii gaze in blocul lui a venit un batranel de vreo 60 de ani cu o sticla cu apa si sapun si o pensula, si a cerut 30 de RON pentru ca a aplicat acel lichid pe unde i s-a parut lui ca e bine, chestie care a durat 3 minute cel mult.


Ecrit par alainvasile, le Mardi 19 Février 2013, 15:03 dans la rubrique Actualités.


Version  XML  - Cette page est peut-être encore valide XHTML1.1 et CSS sans tableaux.