Joueb.com
Envie de créer un weblog ?
Soutenez le Secours populaire
ViaBloga
Le nec plus ultra pour créer un site web.
Débarrassez vous de cette publicité : participez ! :O)

Le blog du Alain Vasile

Mon blog personnel
Session
Nom d'utilisateur
Mot de passe

Mot de passe oublié ?

Cum sa previi obrazniciile copiilor

Cele mai multe bone se feresc de copiii greu de calmat, pentru ca este mai greu si mai stresant sa tii sub control un astfel de copil. Adevarul este ca fiecare copil este obraznic la un moment dat si chiar este o parte importanta a procesului de crestere. Principalele motive pentru care un copil este obraznic si neascultator sunt: oboseala, o stare de rau, foame, sete, plictiseala, frustrari, frica, nevoia de control asupra situatiei, nevoia de atentie.


Principala intrebare a bonelor este cum sa previna un comportament neadecvat. In primul rand, trebuie sa folosesti numai cuvinte de incurajare atunci cand copilul este cuminte. Atentia si aprecierea pe care o primesc cand sunt cuminti vor fi suficiente pentru a le da de inteles ca un comportament adecvat este recunoscut si laudat.


Este indicat sa le spui copiilor ce vrei sa faca, si nu ce nu vrei sa faca. Chiar daca o sa ai nevoie de ceva antrenament pentru a transforma toate propozitiile negative in unele pozitive, insa iti garantez ca rezultatele sunt pe masura eforturilor pentru ca atitudinea pozitiva induce un comportament pozitiv si transmite mesaje mai clare, mai usor de inteles.


Este foarte important sa evidentiezi clar limitele si barierele cu un copil de care ai grija, pentru ca acvestea ii indica micutului relatia dintre tine si el si asteptarile tale si ale parintilor. Prea multe reguli ar putea sa copleseasca un copil, insa cateva limitari vor aduce efecte pozitive. In schimb, nu limita copilul prea mult. E important sa ii lasi impresia ca inca detine un anumit control asupra situatiei deci lasa-l sa aleaga lucruri minore, cum ar fi ce gustare sa ia sau in ce parc sa mergeti. Astfel, nu numai ca ii lasi impresia ca are control asupra situatiei, insa ii dezvolti si aptitudinile de a lua decizii mai importante in viitor.


Umorul este foarte de succes in arndul copiilor, deci daca nu esti genul de persoana glumeata nu esti chiar potrivita pentru un job ca bona. Copii raspund intotdeauna pozitiv la glume si se vor atasa mult mai repede de tine. Un alt sfat foarte important este sa nu iei copilul prin surprindere niciodata. Daca el se joaca, anunta-l cu 10 mnute inainte ca urmeaza sa manance pentru ca tranzitia dintre joaca si masa se va face mai usor daca stie din timp si reduce rezistenta opusa de copil.


De asemenea, trebuie sa fii atenta si la ce factori cauzeaza nervozitatea si obrazniciile copilului. Daca ii place sa rupa hartii, pune toate ziarele si revistele intr-un loc la care copilul nu are acces. Trebuie sa fii un model pentru micut, deci gandeste-te ce vrei sa faca sau sa nu faca micutul si ofera-i un exemplu prin comportamentul tau. De exemplu, daca vrei ca un copil sa nu mai intrerupa persoanele din jurul lui care vorbesc, nu il intrerupe nici tu pe el.


Atunci cand copilul este obraznic, este foarte important sa incerci sa identifici motivul care a cauzat comportamentul nedorit pentru ca odata ce afli motivul, vei gasi solutia optima: fie elimini factorul, fie aplici o metoda de disciplinare a copilului.



Ecrit par alainvasile, le Jeudi 7 Février 2013, 14:38 dans la rubrique Actualités.


Version  XML  - Cette page est peut-être encore valide XHTML1.1 et CSS sans tableaux.